Logo gemeentenieuwsonline.nl

Opening Kabouterpad Lierdal bij Austria Sport

  Zakelijk

MALDEN - Het Lierdal ten zuiden van Malden heeft veel te bieden. En vanaf woensdag 21 juli, 14:30 uur kan hier ook nog een kabouterpad gelopen worden. Het pad loopt door het open landschap van het Lierdal (ongeveer 1,4 km) en door het bos van Maldensvlak (ongeveer 1,6 kilometer). Aan de route ligt een boomgaard met picknicktafel waar het goed pauzeren is.

“Wij openen het kabouterpad feestelijk met een workshop houtbewerking, muziek, ranja en natuurlijk door het lopen van de route met de routebeschrijving paraat. De routebeschrijving met leuke kabouterverhalen is tegen een kleine vergoeding van één euro af te halen aan de balie van Austria Sport. De vergoeding wordt gebruikt om drukwerk en onderhoud te bekostigen.” 

Het kabouterpad is tot stand gekomen door een initiatief van sociale werkplaats ‘Hout je van de straat’, vereniging Bos en Kuil, de vrijwilligers van Samen Doen en Austria Sport. En werd ondersteund door een Vonkje van de gemeente Heumen. Afgelopen maanden is er hard gewerkt om alle kabouters gereed te krijgen voor plaatsing. In de dagbesteding is er volop gezaagd, gefreesd, geschuurd en geschilderd. Sinds kort staan de kabouters op de route.

De start/finish is bij Austria Sport (Rijksweg 209, Malden), achterin het parkeerterrein waar u fiets of auto kunt parkeren. Zien we jullie snel?

Meer berichten