Afbeelding

Plus Supermarkt zoals Theo en Arnold Derks ‘t wilden ‘Nog elke dag alsof we in een film leven...’

Zakelijk

OVERASSELT – Een supermarkt van duizend vierkante meter? Met nog eens een veel grotere échte bakkerij aansluitend op de supermarkt én een lunchroom? Met bovendien een Carwash, allemaal op één plek in Overasselt? Dat verzin je toch niet! Maar de bakkersbroers Theo en Arnold Derks verzonnen het wel! 

Eigenzinnig als ze zijn, gingen ze hun eigen weg. Vaak tegen de adviezen in. Na ruim zeven jaar plannen maken, werd het toch werkelijkheid. Mét de complimenten van niet alleen de leveranciers en de Plus-organisatie, ook van de klanten. ‘Wat fijn, dat jullie in ons Overasselt zo’n supermarkt hebben gebouwd. We zijn er trots op’ is de opmerking, die Theo en Arnold steeds opnieuw te horen krijgen. “Ach”, zeggen beiden, “we zijn geboren en getogen in Overasselt. We zouden dit nergens anders wìllen doen!”

Eigenzinnig. Dat begint al bij het pand zelf, dat een Oostenrijks uiterlijk heeft. Wat anderen er ook van dachten, de broers hielden vast aan hun plan. “We kwamen veel in Oostenrijk en dit project geeft toch een vakantiegevoel aan, dat bij velen aanspreekt”, aldus de broers. Het werd tevens in ogen van velen een te grote supermarkt voor Overasselt met 3300 inwoners. “Maar, dat blijkt nu wel: het is zeven dagen per week druk! En parkeren? Geen probleem zo’n tachtig vrije parkeerplaatsen!”

Eigenzinnig, ook wat de inrichting betreft. Er werd dringend geadviseerd de lunchroom achter in de zaak te situeren. “Wij hebben gekozen voor direct bij de ingang. Dáár ontmoeten de mensen elkaar, daar kun je gemakkelijk ook zonder een boodschap te doen, even een kopje koffie nemen. Daar kan je als echtgenoot ook even wachten als deze niet mee de winkel in wil. Of in die tijd de auto wassen, want de wasboxen staan even verderop...”

Enthousiast en vol passie zijn Theo en Arnold over hun totale project. De supermarkt is helemaal toegerust volgens de nieuwste ontwikkelingen. Voor de klant is het een feestje, al snel een middagje uit. Want wat is er heerlijker dan op het terras buiten te genieten van een drankje na het bezoek aan de supermarkt, waar je als extra ‘attractie’ ook nog eens bakkers als ware artiesten kunt zien werken in de bakkerij. “Het is elke dag weer, net alsof we in een film leven...”

Plus Supermarkt, Lagenhof 5, Overasselt; 024 6221278

Uitgelicht

Digitale krant