Afbeelding

De positieve impact van het kiezen van groene energieleveranciers

Zakelijk

Wist je dat je keuze voor energieleveranciers een enorm verschil kan maken voor je ecologische voetafdruk? In deze blog gaan we in op de positieve impact van het kiezen van groene energieleveranciers en de voordelen van groen gaan. Wij als consumenten zijn ons meer dan ooit bewust van de impact die onze aankopen hebben op de wereld om ons heen. We kopen minder in plastic verpakte producten. We onderzoeken opties voor recyclebare en biologisch afbreekbare verpakkingen. We eten meer planten en minder vlees en zuivel. We overwegen hybride en elektrische auto’s aan te schaffen. Toeristen eisen dat de bedrijven die ze kiezen ecologisch duurzaam zijn en geen genoegen nemen met minder. De grootste en meest effectieve verandering die je kunt maken, die je ecologische voetafdruk het meest zou verkleinen, is ook een van de gemakkelijkste omschakelingen. Het kan je zelfs helpen om geld te besparen.

Leveranciers van groene energie zijn aanbieders die uitsluitend energie leveren uit CO2-neutrale en milieuvriendelijke bronnen zoals wind, zon en waterkracht, zonder of met een hybride gebruik van fossiele brandstoffen. Sommige energieleveranciers leveren ook energie uit biomassa (verbranding van houtpellets) en biobrandstoffen. Hoewel dit technisch niet koolstofneutraal is, is dit niettemin een hernieuwbare vorm van energie die wordt gecompenseerd door de koolstofnegatieve impact van de bomen die worden gebruikt om biomassabrandstof te maken. 

Bovendien bieden veel groene energieleveranciers ofwel groen gas uit CO2-neutraal biomethaan (meestal afkomstig van landbouwafval), ofwel CO2-gecompenseerd gas. Dit is aardgas waarvan de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door CO2-neutrale of CO2-negatieve investeringen en ondernemingen die de leverancier in binnen- en buitenland doet. 

Overstappen op een groen energieplan betekent dat uw energie niet komt met de zware CO2-voetafdruk waarmee energie uit fossiele brandstoffen wordt belast. Door over te stappen op een groen energieplan, kan elk jaar minstens een ton CO2 in onze atmosfeer worden bespaard, afhankelijk van de omvang en de aard van je woning. Groene energie brandstoffen zoals wind en zonne-energie hebben een extreem lage ecologische voetafdruk. Als we allemaal overstappen op groene energieleveranciers, kunnen we de CO2-uitstoot tegen 2050 met maar liefst 70 procent verminderen. 

De toeristenindustrie is een van de meest vervuilende industrieën op aarde. Overgaan op groene energiebronnen zoals zonne-energie is een belangrijke manier om de wereldwijde uitstoot van de industrie te verminderen. Hoewel om de grootste impact te hebben, strategieën en prikkels moeten worden ingevoerd om normatieve verandering binnen de industrie te creëren. 

De voordelen van groene energieleveranciers zijn niet alleen ecologisch, maar ook economisch van aard. Het aantal banen in hernieuwbare energie neemt wereldwijd toe en er komen elk jaar duizenden nieuwe banen bij. Als je overstapt op groene energie, draag je daadwerkelijk bij aan het versterken en diversifiëren van de economie. Er is geen twijfel over. De toekomst van energie is hernieuwbaar. En als je overstapt naar een groene energieleverancier, stem je met je portemonnee om ons dichter bij die toekomst te brengen en laat je je potentiële gasten en klanten zien dat je het meent als het om duurzaamheid gaat. 

Uitgelicht

Digitale krant