Afbeelding

Wat zijn de voordelen van het leasen van een occasion?

Zakelijk

Is je huidige auto toe aan vervanging? Je hebt dan diverse opties. Zo kun je een nieuwe vierwieler kopen, maar je kunt ook kiezen voor het aanschaffen van een occasion, oftewel een tweedehandsauto. Daarnaast zou je ook voor een leaseauto kunnen kiezen, wat zowel zakelijk als privé gedaan kan worden. En kies je dan voor een nieuw voertuig of is private lease occasion mogelijk beter voor jou? Je leaset dan dus een tweedehandsauto, wat trouwens ook zakelijk gedaan kan worden. Onderstaand vind je een paar voordelen van het leasen van een occasion. 

Geen grote uitgave 

Het kopen van een nieuwe auto kost veel geld, zelfs als het gaat om een occasion. Je moet dan in één klap een flink bedrag neerleggen voor de vierwieler, al heb je dan natuurlijk wel de auto in eigen bezit. Alsnog heeft lang niet iedereen de financiën om deze aankoop te kunnen betalen. Eventueel kun je dan een lening afsluiten, maar ook deze optie heeft natuurlijk veel nadelen. Het is daardoor een veel betere optie om een occasion te leasen. Zo hoef je niet een grote uitgave te doen, terwijl het ook nog eens goedkoper is dan het afsluiten van een lening voor de aankoop. 

Kortere contractduur

Vaak wordt een leasecontract afgesloten voor een langere tijd, de looptijd duurt gemiddeld namelijk 12 tot 60 maanden. Hoe korter deze duur is, hoe meer je maandelijks moet betalen. Daarom kan het beter zijn om te kiezen voor een langere contractlooptijd, al is dit wel riskant. Mogelijk gebeurt er tussendoor iets wat ervoor zorgt dat je de maandelijkse kosten niet meer kunt betalen. Het leasen van een occasion biedt daarom een uitkomst aangezien de duur van dit contract veel korter is. Vaak duurt de looptijd namelijk maar 1 tot 2 jaar. 

Goedkoper dan nieuwe leaseauto

Je moet occasion lease eigenlijk vergelijken met het kopen van een tweedehandsauto. Het is namelijk goedkoper dan een nieuwe auto te kopen of te leasen, wat het geval is aangezien het grote deel van de waarde van de vierwieler al afgeschreven is. De auto hoeft hiervoor niet eens per se oud te zijn, al na twee jaar is er namelijk al zo’n 50 procent van de waarde afgeschreven. Je kunt dus een tweedehandsauto die nog maar twee jaar oud is voor een zeer aantrekkelijk tarief leasen, terwijl je alsnog rijdt in een wagen die zo goed als nieuw is. 

Direct leverbaar

Kies je voor het leasen van een nieuwe auto? Je moet dan even wachten voordat je er daadwerkelijk in kunt rijden. Het voertuig zal namelijk op maat voor jou gemaakt worden, wat logischerwijs wel wat tijd kost. Als je gebruik maakt van private lease occasion dan zul je hier geen last van hebben. De auto is immers al gemaakt en staat dus te wachten op een nieuwe gebruiker. Het zou kunnen dat er nog wat aanpassingen gedaan moeten worden, maar dit zal in tegenstelling tot een volledige facelift niet lang duren. De tweedehandsleaseauto is dus eigenlijk altijd direct leverbaar. 

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief