Afbeelding

Werken in de automatisering? Deze 3 veelvoorkomende soorten automatisering zijn er!

Zakelijk

In de moderne werkende wereld is automatisering een steeds belangrijker onderdeel van veel functies. In sommige bedrijfstakken is het nu zelfs essentieel! Hoewel automatisering wellicht de indruk geeft dat er weinig gedaan hoeft te worden, is dit niet het geval! Wil jij je laten omscholen en lijkt het je leuk om bezig te zijn met automatisering? We vertellen je meer over de 3 veelvoorkomende soorten automatisering, zodat jij kan ontdekken wat het beste bij jou en je interesses past.

1. Kantoorautomatisering
Het grootste onderdeel van kantoorautomatiseren is het gebruik van software. Dit is niet een recente ontwikkeling, maar bestaat al geruime tijd. Alleen hoe je dit het beste kunt inzetten, dat is iedere periode anders. Dankzij verschillende tools, en die up-to-date houden, kun je praktische taken op kantoor namelijk een stuk eenvoudiger maken. Hier bespaar je tijd en geld mee! Denk bijvoorbeeld aan het maken van een offerte voor een klant. Via software kun je dit professioneel laten opmaken, kloppende berekeningen toevoegen en de salesmanager kan het met 1 druk op de knop accorderen.

2. Industriële automatisering
Industriële automatisering staat ook wel bekend als industrie 4.0. In de afgelopen jaren is dit een hot topic geworden doordat het gebruik van data steeds meer toeneemt.

Industriële automatisering maakt processen efficiënter, nauwkeuriger en kosteneffectiever, doordat het werk wordt overgenomen door software of machines en neemt het werk van mensen uit handen. De meest bekende systemen voor industriële automatisering zijn PLC, DCS en PCS. Machines worden hierdoor aangestuurd, gecontroleerd en processen worden beheerd. 


3. Automatiseren van bedrijfsprocessen
Het automatiseren van bedrijfsprocessen wordt ook wel Business Process Automation genoemd. Bedrijfsprocessen automatiseren kan bijvoorbeeld om HR-taken gaan of juist om het verbeteren van een het incassoproces. Het is belangrijk om in kaart te brengen welke bedrijfsprocessen veel taken met zich meebrengen en welke handelingen veel tijd kosten. Hierdoor kun je zien waar tijd en geld te winnen valt.

Welke soort automatisering past bij jou?
Enthousiast geworden? En weet je na het lezen van bovenstaand artikel welk soort automatisering jouw interesse heeft? Ga dan onderzoeken welke opleiding daarbij past! Op die manier weet je straks hoe je een start kunt maken om te gaan werken met de systemen die jij wil inzetten om processen te verbeteren.

Uitgelicht

Digitale krant