Afbeelding
zaken

Wil jij niet te veel betalen voor jouw autoverzekering?

Zakelijk

Wanneer je in Nederland een auto bezit, ben je verplicht om deze te verzekeren. Dat wil echter niet zeggen dat je helemaal niet kunt kiezen welke verzekering je neemt voor je auto. Het is verstandig om even te kijken welke verzekering het beste aansluit bij jouw wensen. Ook moet je kijken naar je auto: welke verzekeringen heeft deze wagen nodig en wat kun je beter niet doen? Om je hierin duidelijkheid te geven, leggen wij je graag uit wat de mogelijkheden zijn en hoe je tot een goede verzekering komt. Als je namelijk weet hoe je een goede basis opbouwt, kun je daarna kijken naar eventuele aanvullende opties om zo te zorgen dat je goed verzekerd de weg op kunt.

Een goede basis

Het is de vraag hoe zwaar je je auto wil verzekeren. Het antwoord op die vraag hangt af van wat jouw wensen zijn, maar ook van de leeftijd van je auto. Laten we beginnen met het eerste. Als jij geen enkel risico wilt nemen, kun je een uitgebreide verzekering nemen. In dat geval is de allriskverzekering een goede optie. Deze verzekering onderscheidt zich namelijk van de overige opties doordat met deze verzekering ook de schade aan jouw wagen wordt vergoed. Een verzekering dekt namelijk in eerste instantie de schade die jij hebt toegebracht aan andere weggebruikers. Heeft iemand schade toegebracht aan jouw wagen, dan kun jij een beroep doen op de verplichte verzekering van de tegenpartij. Zo zorgen we er dus met elkaar voor dat we elkaar niet in de problemen storten.

Is jouw auto het waard?

Welke verzekering voor je auto je kiest kan ook gebaseerd worden op de vraag wat jouw auto nodig heeft. Heb je namelijk een oude auto van meer dan zeven jaar, dan is het vaak voldoende om slechts de basisverzekering te nemen. Een verzekeraar dekt namelijk niet meer dan je wagen waard is en bij oude auto’s is de dagwaarde vaak veel lager dan de kosten die het schadeherstel met zich meebrengt. Neem je dus een duurdere allriskverzekering, dan betaal je waarschijnlijk voor zaken waar je geen gebruik van kunt gaan maken en dat is natuurlijk zonde van je geld. Kijk daarom altijd goed naar welke verzekering voor welke leeftijd van je auto wordt aangeraden. Zo kom je altijd bij een passende verzekering terecht.

De aanvullende pakketten

Wanneer je de basis goed geregeld hebt, is het tijd om te kijken naar de aanvullende pakketten. Je kunt namelijk ook kiezen voor een inzittendenverzekering. Hiermee zijn je passagiers en hun bezittingen ook verzekerd wanneer zij in jouw auto zitten. Wil je altijd geholpen kunnen worden wanneer je met pech langs de weg staat? Neem dan de pechhulp optie. Vaak is het zo dat hoe meer pakketten je neemt, hoe meer voordeel je kunt pakken. Bekijk daarom de opties bij jouw verzekeraar.

Uitgelicht

Digitale krant