Wandelen op Woensdag. Steeds kleurrijk en verassend. (foto: Agile Welzijn)
Wandelen op Woensdag. Steeds kleurrijk en verassend. (foto: Agile Welzijn) Foto: Agile Welzijn

Wandelen op Woensdag in Groesbeek ‘Houd je schoenen maar aan hoor…’

Algemeen

GROESBEEK - Wandelen op Woensdag is een initiatief van Agile Welzijn en wordt van harte ondersteund door Rozita Ehsani die geboren is in Iran en andere vrijwilligers uit verschillende culturen. Mariet en Jeannie kennen de mooiste routes. Iedere week weer verrassend.

Tijdens het wandelen gaan gesprekken alle kanten op. Een van de wandelaars herinnert zich nog de eerste keer bij een vriendje spelen in Nederland: “Zegt die moeder tegen mij: Houd je schoenen maar aan hoor. Ik schrok ervan! In huis je schoenen aan? Nou, ik had wat te vertellen toen ik thuiskwam! Het voelde helemaal niet lekker, ik vond het zó raar. Aan je schoenen zit vuil van de straat en misschien wel poep! Maar het is ook niet respectvol naar degene die het huis schoonhoudt als je je schoenen aanhoudt. Ondertussen woon ik ruim 20 jaar in Nederland en bij ons worden nog steeds geen schoenen in huis gedragen. Onze sloffen staan in de gang. Ons bezoek weet het, niemand blijft er voor weg. Ja, daar heb ik ook sloffen voor. Als ik zelf op bezoek ga doe ik ook het liefst de schoenen uit.” Lachend: “Maar ik hoor altijd: Houd je schoenen maar aan hoor.”

Wandelen is het middel. Nieuwe contacten maken, meer Nederlands praten en begrip voor elkaars cultuur is het doel. Iedereen is van harte welkom en mocht u naast iemand wonen die de taal nog onvoldoende beheerst om dit artikel te lezen, maakt u die dan attent op deze activiteit? Of kom samen?”

Iedere woensdag. Vertrek om 10.00 uur vanaf terras Take a Break, Hoflaan 1a. Meer info bij Farnosh Amini: 06 36574892; www.agile-welzijn.nl.

Uitgelicht

Digitale krant