Wylers Kerkkoor. (foto: Peter Hendriks)
Wylers Kerkkoor. (foto: Peter Hendriks)

Altstemmen gevraagd bij het Sankt-Cäcilienchor in Wyler

Algemeen

WYLER - Het Sankt Cäcilienchor Wyler is volop gestart met de repetities. Na de coronaperiode was het koor nog op volle sterkte voor de sopranen, tenoren en bassen. In totaal bestaat het koor momenteel uit 48 leden. Bij de altstemmen zou het koor nog enkele leden willen toevoegen in verband met de koorbalans.

Leeftijd speelt bij ons koor geen rol. Zelfs een prachtige stem is niet per se noodzakelijk, als u maar op toon zingt. De koorleden komen uit Duitsland en Nederland: Wyler, Kranenburg, Zyfflich, Groesbeek, Erlecom en Ooij. We zingen op woensdagavond van 20.00 tot 21.15 uur in het Pfarrheim van Wyler, het gebouw links naast de kerken. Hoewel we een kerkkoor zijn, zingen we zo’n tien keer per jaar in de kerk. Vaak worden we als grensoverschrijdend koor ook uitgenodigd bij grote manifestaties in Duitsland of Nederland. Voelt u zich aangesproken, bel rustig met Theo Giesbers, 024 3971010 of e-mail: wilmagiesbers@hotmail.nl.”

Het koor is op een voorzichtige manier gestart met de voorbereiding van de adventsconcerten in december. Het koor zal dan worden begeleid door een professioneel symfonieorkest en de concerten vinden plaats in Groesbeek in de Cosmas en Damianuskerk (11 december om 16.00 uur) en in Wyler in de Sankt Johannes Baptistkerk (18 december om 15.00 uur). 

Uitgelicht

Digitale krant