Wiel in Natuurgebied Kadans. (foto: H. Meesters)
Wiel in Natuurgebied Kadans. (foto: H. Meesters)

Natuurstichting Kadans zoekt voorzitter

Algemeen

NEDERASSELT - Natuurstichting Kadans beheert in Nederasselt een heel bijzonder natuurgebied. Een groep vrijwilligers werkt hier aan het onderhoud van het gebied en in de vlindertuin. 

Het werk omvat alles wat voor kan komen, van het schilderen van onze gebouwtjes tot het snoeien en vlechten van maasheggen, verwijderen riet uit de vijver, verzorgen stinzebosje, wilgen knotten, grasmaaien, enzovoort. Voor elk wat wils en naar ieder zijn mogelijkheden. 

“Onze voorzitter wil het wat kalmer aan doen en daarom zoeken wij een nieuwe voorzitter. Wij zoeken iemand die de capaciteiten heeft om een bestuur van vijf personen en een groep vrijwilligers op een prettige manier te kunnen aansturen. Verder: affiniteit heeft met de natuur en zelf ook graag buiten wil werken; contacten onderhoudt met de gemeente Heumen en gelieerde instanties; en actief meedenkt aan de toekomstige ontwikkelingen waar de stichting mee te maken krijgt.

Het voorzitterschap kost enkele uren per maand plus één vergaderavond. Aanwezigheid op vrijwilligersdagendagen wordt uiteraard verwacht.

“Behalve een nieuwe voorzitter zoeken wij altijd ook nieuwe vrijwilligers. Iedereen die graag in de natuur wat wil doen is welkom. De werkzaamheden zijn zo inspannend als men zelf wil en kan. Wij doen ook aan natuureducatie voor kinderen van basisscholen en kunnen daarom altijd mensen gebruiken die het leuk vinden om met kinderen te werken. Voor meer informatie over de vacature, onze stichting en het natuurgebied, kijk op www.natuurstichtingkadans.nl of mail naar info@natuurstichtingkadans.nl. Wij werken één zaterdag per maand en meestal elke donderdagmorgen vanaf 9:00 uur. Kom gerust kijken!”

Uitgelicht

Digitale krant