Lezing Libris Literatuur Prijswinnaar Rob van Essen: ‘Ga een vak leren!’

Algemeen

NIJMEGEN - Van Essen (1963) won in 2019 de prestigieuze Libris Literatuur Prijs voor zijn roman De Goede Zoon en de J.M.A. Biesheuvelprijs in 2015 voor zijn verhalenbundel Hier wonen ook mensen. 

Naast schrijver is Van Essen vertaler en recensent Angelsaksische literatuur voor NRC Handelsblad. Deze lezing wordt georganiseerd door Radboud Universiteit onderzoeksgroep SCARAB (Studying Cultural infrastructure and Reception Across Borders). 

De SCARAB-lezing wordt sinds 2013 ieder jaar gegeven door afwisselend een wetenschapper en een publiek figuur uit de wereld van kunst en literatuur. Eerdere lezingen werden gegeven door Elke Brems, Arjan Peters, Jean-Pierre Geelen, Atze de Vrieze en Jack McMartin. 

Bijwonen van de lezing op vrijdag 29 oktober in Theaterzaal C, Heyendaalseweg 141 in Nijmegen is gratis. Inschrijven is wel noodzakelijk, vanwege de capaciteit van de zaal. Je kunt jezelf opgeven via onderstaande link. https://www.ru.nl/letteren/actueel/agenda/@1324469/lezing-libris-literatuur-prijswinnaar-rob-essen/

Uitgelicht

Digitale krant