Volle zaal De Sprong geniet van laatste optreden De Kèls. (foto: Joop Verstraaten)
Volle zaal De Sprong geniet van laatste optreden De Kèls. (foto: Joop Verstraaten)

‘Mooi Volendam’ galmde nog één maal over de Ooijpolder...

Algemeen

GROESBEEK – De bekende smartlap ‘Mooi Volendam’ heeft zondagmiddag voor de laatste maal gegalmd over de Ooijpolder tijdens het afscheidsoptreden van de zanggroep De Kèls. 

Na veertien jaar stopt de mannenzanggroep De Kèls. Velen van de zangers hebben al een respectabele leeftijd behaald en vonden het welletjes. Besloten werd een afscheidsoptreden te geven in De Sprong en op zaterdagmiddag 11 december valt definitief het doek van De Kèls tijdens hun laatste optreden in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Grosbeek. 

Dorpshuis De Sprong in Ooij was zondagmiddag gevuld met zo’n 160 fans van deze zanggroep die liefst dertig nummers ten gehore bracht, waaronder de nodige smartlappen. Als laatste lied werd gezongen een speciaal ingestudeerd nummer ‘Ooij, Dorp aan de Waal’. De Kèls kreeg als dank een staande ovatie. Veel aanwezigen vonden het bijzonder jammer dat deze populaire zanggroep stopt. De zangers hebben de afgelopen jaren diverse malen in Dorpshuis De Sprong opgetreden en daar is nu een einde aan gekomen.

Uitgelicht

Digitale krant