Kindcentrum Op De Horst start campagne Ogen Open Voor EB. (foto: Peter Hendriks)
Kindcentrum Op De Horst start campagne Ogen Open Voor EB. (foto: Peter Hendriks)

Kindcentrum Op De Horst start campagne ‘Ogen Open Voor EB’

Algemeen

DE HORST – Kindcentrum Op De Horst is vrijdagmorgen 15 oktober de campagne gestart voor ‘Ogen Open Voor EB’ (Vlinderziekte) om meer naamsbekendheid van deze vreselijke ziekte onder de aandacht van de bevolking te brengen. 

In de gymzaal waren alle 150 leerlingen samen gekomen om de campagne te starten. Op Kindcentrum Op De Horst zit de 4-jarige Yade Bons, die deze ziekte heeft. Daarom is de school deze campagne gestart. De moeder van Yade, Wendy heeft het een en ander gecoördineerd. De leerlingen hadden allemaal een zelfgemaakte en gekleurde vlinder in hun hand waarmee ze zwaaiden. De leerlingen werden door Daphne Laukens (directrice van de school) welkom geheten voor deze speciale actie. De kinderen zongen vervolgens een speciaal lied dat ze ingestudeerd hadden over EB. 

Namens de landelijke patiëntenvereniging was Janet Schoker naar Groesbeek gekomen – die zelf ook een dochter heeft met het EB. In Nederland zijn er 750 mensen, onder wie kinderen zoals Yade, die aan deze ziekte lijden. Deze mensen krijgen bij het geringste blaren, die dagelijks doorgeprikt moeten worden. “Zij kunnen dus niet sporten, vaak niet ver lopen en moeten uitkijken om niet te vallen’, aldus Janet Schoker. 

Het is heel belangrijk dat er meer aandacht over deze ziekte komt en uiteraard geld voor onderzoek. Inmiddels was de pop Elsje Billosa de gymzaal binnen gekomen die een grote ballon mocht doorprikken waarbij de leerlingen luidkeels zongen ‘Ogen Open Voor EB‘, wat ongetwijfeld in de omgeving van het Kindcentrum te horen was. Hiermee was de campagne officieel van start gegaan.

Uitgelicht

Digitale krant