Knuffelkonijn. (foto: Erik Weijers)
Knuffelkonijn. (foto: Erik Weijers)

De hanen kraaien weer!

Algemeen

GROESBEEK - De Groesbeekse kleindierenvereniging Edelras houdt op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober haar tweejaarlijkse kleindierententoonstelling opnieuw op een bijzondere locatie.

Sinds enkele jaren worden de kleindieren tentoongesteld in de Boerenbond – Pets Place aan de Kloosterstraat 29 in Groesbeek. Bij binnenkomst in de winkel worden de klanten begroet door een volière gevuld met prachtige sierduiven, terwijl uit de tuinkas het hanengekraai de klanten erop attent maakt dat er iets bijzonders aan de hand is.
Op zaterdagochtend, direct na opening van de winkel wordt er begonnen met het keuren van de ingezonden dieren! In totaal zullen de veertien fokkers uit Nederland en Duitsland 22 dierenrassen in de kooien brengen. Van grote en dwerghoenders, sierduiven, konijnen, lachduiven tot kwakereendjes.

Zaterdagmiddag 30 oktober om 13.30 uur zal de voorzitter van Edelras Erik Weijers de prijsuitreiking verrichten. De openingstijden zijn vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is geheel gratis.

Uitgelicht

Digitale krant