Allerzielen: kruisjes in kerk. (foto: Parochie Groesbeek)
Allerzielen: kruisjes in kerk. (foto: Parochie Groesbeek)

Nieuws parochie Groesbeek

Algemeen

Allerzielenvieringen

Op 2 november viert de rooms-katholieke kerk Allerzielen, ook in Groesbeek. Dan worden de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Voor de vieringen worden familieleden en nabestaanden van de overledenen uitgenodigd. De naam van elke overledene wordt genoemd en voor ieder wordt een kaarsje ontstoken. In de Cosmas en Damianuskerk is de viering op 2 november om 19.00 uur en in woonzorgcentrum De Meent om 17.00 uur. In de Sint Antoniuskerk in Breedeweg wordt op zondag 31 oktober tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur stil gestaan bij Allerzielen.

Paus raadpleegt gelovigen

Paus Franciscus heeft besloten wereldwijd de gelovigen te raadplegen ter voorbereiding op de synode in het najaar van 2023 in Rome. Dat gebeurt ook in het bisdom Den Bosch. Bisschop Gerard de Korte gaat in de komende maanden luisteren naar wat er leeft onder gelovigen in de parochies. Ook in Groesbeek krijgen mensen de gelegenheid hun meningen te geven.

Herstel lekkages

Op verschillende plaatsen in de Cosmas en Damianuskerk, bij het Jozefaltaar en bij het H. Hartaltaar, zijn de muren nat als gevolg van lekkages. Het is de bedoeling dat vóór Kerst de aangetaste muren hersteld worden. Daartoe zullen er tijdelijk grote doeken voorin de kerk gehangen worden bij de betreffende muren, ter voorkoming van verspreiding van stof.

Nieuwe website!

De parochie heeft een nieuwe website: www.parochiegroesbeek.nl. De nieuwe website is helder en overzichtelijk. Informatie is snel te vinden. Ook is deze site goed leesbaar op de mobiele telefoon en iPad.

Uitgelicht

Digitale krant