Groesbeekse Boys wint van Ysselsteijn

Algemeen

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys had een makkelijke middag in Ysselsteijn. Tegen de plaatselijke voetbalclub werd met 0-2 gewonnen. Het team van trainer Bas Hendriks nestelt zich daarmee stevig in de kopgroep.

De wedstrijd in Ysselsteijn begon ruime tijd later wegens een blessure van de scheidsrechter. De opgetrommelde invallende scheidsrechter had daarna geen moeite om de wedstrijd tot een goed einde te leiden. Op een moeilijk te bespelen veld domineerde Groesbeekse Boys de gehele wedstrijd. Met combinatievoetbal werd het doel van de tegenstander gezocht.
De gastheren daarentegen hanteerden veelvuldig de lange trap, hopende op een goede afloop. Groesbeekse Boys wist in de eerste helft twee keer tot scoren te komen. Nadat Bram de Bruin op de rand van het strafschopgebied neergehaald was schoot Devin Jacobs de toegekende vrije trap bekeken binnen. Daarna was het Tim Poelen die vanaf links de mee opgekomen Jorn van de Horst aanspeelde die de 0-2 in de bovenhoek schoot. Nog voor rust had de stand hoger kunnen oplopen in het voordeel van Groesbeekse Boys. Helaas stond het vizier niet op scherp. In de tweede helft was Ysselsteijn niet in staat om de bezoekers onder druk te zetten waardoor 0-2 als eindstand op het scorebord bleef staan.

Zondag 5 december wacht voor Groesbeekse Boys de derby tegen Germania. De wedstrijd op sportpark Breedeweg begint om 14.00 uur.