Revanche voor Rijnsburgse Boys

Algemeen

GROESBEEK - Het was alweer een tijd geleden dat De Treffers in de competitie had gestreden. Tegen Rijnsburgse Boys was dan ook de vraag: Wordt het weer winst of toch een nederlaag?

Bij de tegenstanders ontbrak het niet aan motivatie. De Treffers had immers, tot hun frustratie,
eerder al hun lot bezegeld en hen vroegtijdig uit het bekertoernooi gekegeld.
Bij De Treffers was – had ik dat nog niet gemeld? – deze keer Ricardo Ippel door corona geveld.
Op het middenveld stond nu op zijn plek Robin Janssen, de afgelopen veertien seizoenen (!) al zijn vaste stek.
Door overvloedige regenval na diverse buien was het veld zwaar bespeelbaar bij de zogeheten Uien.
Dat had zijn invloed op het niveau van de wedstrijd, dat was niet best van tijd tot tijd.
Het was aftasten en na een minuut of tien was voor De Treffers de eerste echte kans te zien.
Uit een afgeslagen hoekschop kwam Gino van de Berg aan bod vanaf zestien meter kreeg hij de mogelijkheid tot een schot.
Zijn inzet was jammer genoeg wel erg pover. De bal ging niet in doel, maar hoog over.
Er leek voor de Groesbekers niet al te veel aan de hand tot plots in de 26e minuut het doelpunt viel aan de andere kant.
Rob Zandbergen zette met Jeroen Spruijt een aanval op en lepelde vervolgens de bal doeltreffend op diens kop.
Snel leek De Treffers daarna weer gelijk te kunnen maken, maar Ten Den wist op aangeven van Thomassen de bal niet hard genoeg te raken.
Integendeel, het leek al vroeg over en uit, toen Zeldenrust 2-0 maakte op een voorzet van Spruijt.

De tweede helft begon goed voor de mannen uit Groesbeek, zodat de aansluiting slechts een kwestie van tijd leek.
Drie goede mogelijkheden zonder resultaat: Eerst Bryan Sirvania met een schot van dichtbij, dat over gaat.
Ook Leroy George probeerde het met een schot, maar dat onderging hetzelfde lot.
En Thomassen, die ze anders nog wel eens maakt, zag zijn inzet uiteindelijk gekraakt.
En vervolgens, je raadt het al, was Rijnsburgse Boys wel effectief in een bliksemsnelle tegenaanval.
Weer was het Jeroen Spruijt, die liep op snelheid iedereen er uit.
Om met een gericht schot doelman Niels Kornelis te passeren, die zich daarop niet kon verweren.
Nu reageerde De Treffers wel goed en meteen door een doelpunt van Tije ten Den werd het snel 3-1.
Zou de ommekeer dan toch nog komen? Maar ja, dat bleef bij dromen.
Rijnsburgse Boys liep zelfs nog wat verder uit na een strafschop, die werd benut door Spruijt.
De Treffers moest dus naar huis met een ruime nederlaag. Hoe het verder gaat met de competitie is nu de vraag.