Pastoor Rudo Franken zegent de kerktoren in.
Pastoor Rudo Franken zegent de kerktoren in. Foto: Peter Hendriks

in Millingen terug!

Algemeen

MILLINGEN – De renovatie van de kerktoren van de Millingse Antonius van Paduakerk zit er op. In november 2021 werd begonnen met de grootscheepse renovatie die liefst 27.000 euro heeft gekost, waarvan slechts 2.000 euro via sponsoring en giften is binnengekomen. 

Pastoor Rudo Franken laat weten dat de parochie zelf 25.000 euro moet betalen, maar hij hoopt dat er gulle gevers zullen zijn die wat bij willen dragen, zodat de kostenpost voor de parochie niet zo groot is.
Maandag 17 januari was het zover en kon de kerktoren weer in ere worden hersteld. Voor het eerst in twintig jaar slaat het gerenoveerde uurwerk weer nauwkeurig op de seconde zelfs, iedereen kan nu in Millingen zien hoe laat het is omdat de wijzerplaat voorzien is van led-verlichting. Nu slaan de klokken weer ieder half uur tussen 07.00 en 23.00 uur.
Ook aan de verlichting mankeerde van alles en ook dat is nu hersteld. Met behulp van een kraan werden de gerenoveerde onderdelen van de kerktoren naar boven getakeld en als laatste werd de 400 kilo zware haan – waarvan de nek gebroken was – met de takel omhoog gehesen en is weer terug van weggeweest. Al met al Millingen is weer bij de tijd.

Uitgelicht

Digitale krant