DVSG doet wat wordt verwacht

GROESBEEK -  Zondag speelde DVSG uit tegen AAC Olympia. Tegen deze tegenstander werd de competitie gestart met een overwinning. Vandaag staat DVSG 4e en AAC Olympia bijna laatste. Een overwinning is te verwachten. DVSG start in de vertrouwde opstelling en bezetting.

Na 3 minuten is het al raak voor DVSG. Een corner van Jesse Peters wordt door Niek Derksen bij de eerste paal binnen getikt en DVSG leidt met 0-1. Een prima opsteker en het geeft ook rust aan het team.

Guus Ebbers wordt geblesseerd gewisseld en vervangen door Ivo van Balkom. Er wordt goed gevoetbald, maar naast mogelijkheden leidt het niet meteen tot doelpunten. Daarom is het ook fijn voor DVSG dat de wederom opkomende back Tijs de Jong in de blessuretijd de 0-2 scoort. Zijn inzet wordt half afgeweerd door de keeper, maar belandt toch in het doel.

Na rust is het DVSG dat voetbalt, ook het overwicht op het veld heeft, maar het duurt tot de 65e min tot er gescoord wordt.
Jesse Peters komt op de linkerkant goed door en geeft een perfecte breedtepass op de meegelopen Niek Derksen, die netjes de 0-3 scoort.

Daarna komen er verschillende wissels bij DVSG; Ruben Nillessen, Siem Thijssen, Luuk Thijssen en Bob Sillessen krijgen speeltijd. Na deze vele wissels is  het even wat rommelig qua spel, maar DVSG is geen moment meer in gevaar geweest en heeft nog wat kleine kansjes gehad.

Deze 0-3 overwinning is zeer verdiend en het team heeft vandaag ook niets weggeven.  Een goede opsteker en generale voor de wedstrijd aanstaande zondag tegen de nummer 2 van de ranglijst.
Bij winst kan DVSG dan de derde plaats innemen op de ranglijst.