Schilderij 'Holding the moon'.
Schilderij 'Holding the moon'. Foto: Vincent Bakker

Inspirerende kunst in het Kerkje van Persingen

Algemeen

PERSINGEN - Op 18 en 19 juni exposeert de Overbetuwse kunstenaar Vincent Bakker in het Kerkje van Persingen. Er zijn tekeningen en schilderijen te zien. De kunstenaar werkt in een fantasievolle figuratieve stijl. De werken zijn associatief en hebben een verhalend karakter. De toeschouwer wordt door het werk uitgedaagd om oordelen los te laten en verwondering voorrang te geven.

Zelf zegt de kunstenaar over zijn werk: ‘Ik creëer niet bestaande werelden en ik vermijd al te duidelijke visuele referenties naar bekende verhalen. Het werk ontstaan vanuit min of meer onbewuste beelden. Regelmatig duiken wonderlijke rituelen en figuren op in het werk.

Mijn werk is figuratief. Ik noem het bewust niet realistisch aangezien de werken uit mijn verbeelding ontstaan. Wel kunnen er referenties zijn naar de waarneembare wereld om ons heen. Het perfect realistisch weergeven ervan is echter niet mijn doel.’

De kunstenaar heeft de laatste jaren voornamelijk exposities gehad bij zijn vaste galerie in België. In 2019 heeft hij meegedaan aan een groepsexpositie waaraan ook leden van de Belgische band dEUS hebben meegewerkt.

Het grootste deel van de werken is vrij recent en wordt voor het eerst aan het publiek getoond.  Kortom een expositie voor iedereen met interesse in hedendaagse vrije teken- en schilderkunst. Tijdens de expositie is de kunstenaar aanwezig.

Adres: Het Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7, Persingen.
Openingstijden expositie: 18 en 19 juni; beide dagen van 11.00 – 17.00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant