Het kampioensteam van VoetbalPlus van De Treffers.
Het kampioensteam van VoetbalPlus van De Treffers. Foto: De Treffers

VoetbalPlus team De Treffers kampioen

GROESBEEK - Sinds dit seizoen heeft De Treffers weer een voetbalteam dat in de categorie ‘Speciaal Voetbal Regio Nijmegen’ meespeelt. En De Treffers maakt een zeer succesvol debuut. Op 30 mei werd de kampioenswedstrijd gewonnen in Poule A van de Speciaal Voetbal competitie Regio Nijmegen.

Een Voetbal Plus-team telt zeven personen en voetballen twee maal twintig minuten op een half veld. De regio Speciaal Voetbal Regio Nijmegen telt drie poules.

In totaal spelen er vijftien jongens in het Voetbal Plus team van De Treffers. Het seizoen werd door De Treffers voortvarend begonnen met het winnen van het toernooi bij Siol Cuijk.

Maar op 30 mei leek het op voorhand een spannende kampioenswedstrijd te worden tegen medekoploper sc Woezik. De VoetbalPlussers van De Treffers begonnen daarom zeer gespannen aan de wedstrijd. Alhoewel De Treffers een licht veldoverwicht had, was het toch sc Woezik dat als eerste scoorde. De Treffers wist zich echter snel te herpakken en binnen enkele minuten werd de stand 1-1.

Er werd vervolgens vol druk gezet op de tegenstander waardoor De Treffers vele kansen creëerde. Dit resulteerde in nog drie doelpunten voor het rustsignaal, zodat de spelers relaxed met een 1-4 voorsprong de dug-out konden opzoeken.

Na rust was er eigenlijk hetzelfde spelbeeld. De Treffers in de aanval, waarbij sc Woezik met name in de counter toch af en toe gevaarlijk werd. Uit een van deze counters scoorde sc Woezik in de tweede helft nog een doelpunt, echter De Treffers hadden ondertussen zelf ook nog vier keer gescoord zodat de einduitslag 2-8 werd, en was De Treffers de absoluut verdiende kampioen.

Aanvoerder Arthur Schiltmans toonde zich na afloop tevreden: “We hebben een heel mooi seizoen gehad. En we zijn trots dat we hebben gewonnen.”