De kapotte afsluiters zijn vervangen.
De kapotte afsluiters zijn vervangen. Foto: Joop Verstraaten

Vitens is ondernemers in centrum Groesbeek goed gezind

Algemeen

GROESBEEK – Medewerkers van Vitens zijn zondagmiddag al druk in de weer geweest om twee afsluiters van de waterleiding te vervangen op de Dorpsstraat ter hoogte van de Kloosterstraat. 

‘Normaliter doen we dit nooit op de zondag, maar omdat er op dat stuk waterleiding drie kapsalons aangesloten zijn, hebben we een uitzondering gemaakt om de overlast zo te beperken. Een kapsalon kan eigenlijk niet zonder water om de dames na het knippen af te spoelen. De overige zaken zijn voor het merendeel op de maandag gesloten”, laat een medewerker weten. 

Het verkeer heeft zowel zondag als maandag wat ongemak ondervonden op de drukke Dorpsstraat in het centrum van Groesbeek. Maandagmiddag rond 14.00 uur was de klus geklaard en kon het grote gat dichtgemaakt worden. Boven aan de Pannenstraat gutste het water uit de waterleiding, dit was om de leiding grondig door te spoelen, omdat er lucht in de leiding zat vanwege de vernieuwing van de afsluiters. Hierdoor zijn enkele duizenden liters water verloren gegaan.

Duizenden liters water stromen de Herwendaalseweg af.

Uitgelicht

Digitale krant