Mirna en Paul bij de kluisjes waar ze elkaar tijdens de pauzes ontmoetten.
Mirna en Paul bij de kluisjes waar ze elkaar tijdens de pauzes ontmoetten. Foto: Joop Verstraaten

Even een kiekje maken, om de sfeer van toen te raken...

Algemeen

GROESBEEK – Het was op het Groesbeekse Montessoricollege aan de Spoorlaan, waar Mirna Gielen (28)en Paul Wijnhoven (31) elkaar hebben leren kennen. In eerste instantie liepen ze langs elkaar heen maar tijdens een activiteitenreis naar Parijs sloeg plotseling de vlam over. 

“Op de terugweg naar Groesbeek heb ik de hele reis naast Mirna in de bus gezeten”, weet Paul zich nog tot op de dag van vandaag te herinneren. Vanaf die tijd hadden ze verkering zoals ze dat toen noemden, en zochten elkaar in de pauze steeds in de gang van de school op bij de kluisje.
Mirna studeerde Zorg en Welzijn, terwijl Paul voor ICT had gekozen. Overigens hebben beiden de studie met goed gevolg afgesloten. Jammer dat dit in het laatste schooljaar gebeurde, want het was best gezellig en leuk in die tijd, aldus Mirna.

Het stel heeft niet het eerste kusje op school aan elkaar gegeven maar tijdens een schoolfeest in De Linde. Ze hebben nu inmiddels dertien jaar onafgebroken verkering gehad en hebben inmiddels een tweejarige zoon Fedde en wonen in hun knusse woning aan de Mosstraat in Groesbeek.
Vrijdag 17 juni trouwden Mirna en Paul en vriendin en fotografe Sanne Nillessen Fotografie kwam op het idee om wat trouwfoto’s te maken in de gang van het Montessoricollege, waar ze elkaar hebben ontmoet hebben.

Vrijdagmorgen arriveerde het bruidspaar in een Porsche cabrio bij de school en werden welkom geheten door de toenmalige docente zorg en welzijn Annie van Summeren, waarna de gang werd opgezocht om bij de kluisjes enkele trouwfoto’s te maken als aandenken aan de mooie tijd op het Montessoricollege in Groesbeek.
Annie van Summeren had voor het bruidspaar een bijzonder tegeltje ontworpen met als tekst: Lieve Mirna en Paul, Elkaar ontmoeten, potverdorie hier op het Montessori. De prille liefde van toen?. Even een kiekje maken, om de sfeer van toen te raken.”

Uitgelicht

Digitale krant