Met een Belgische kinderkop werd de zijruit ingeslagen.
Met een Belgische kinderkop werd de zijruit ingeslagen. Foto: Joop Verstraaten

Groesbeekse zzp-ers zwaar gedupeerd door diefstallen uit bedrijfswagens

Algemeen

GROESBEEK – Tot nu toe zijn zeker zes Groesbeekse zzp-ers zwaar gedupeerd geraakt door diefstal van accugereedschap en vernieling van hun bedrijfsauto’s. 

De afgelopen dagen hebben de dieven toegeslagen in onder andere de Stekkenberg, Vlasrootweg, Breedeweg en twee plaatsen rondom De Lubert en op de Houtlaan in Groesbeek. Op camerabeelden bij een van de slachtoffers is te zien dat een van de daders, vermoedelijk een voorloper, rondom de bedrijfswagen poolshoogte gaat nemen. Even daarna verschijnen er twee jeugdige daders naar schatting tussen de 20 en 25 jaar op de fiets naar de betreffende bedrijfswagen. die hij diep in de struiken had geparkeerd. 

Op de trekhaak had de zzp-er een bull-lock bevestigd zodat de achterklep van de bedrijfsauto niet open gemaakt kon worden. Met een Belgische kinderkop van enkele kilo’s werd vervolgens de achterruit van het VW busje ingeslagen. Vervolgens zijn ze de wagen aan het leeghalen gegaan waar het vooral gemunt was op accugereedschap: schroefmachine, slagschroevendraaier, recipo zaag, decoupeerzaag, multitool, bouwlamp, diverse zaklampen, twee boormachines alsmede een kistje met gatenzagen. Een zoon van de zzp-er zag ‘s morgensvroeg vanuit zijn slaapkamerraam dat de auto anders stond als normaal en ging met zijn vader poolshoogte nemen waarna ze de beschadigde auto en de diefstal constateerden. 

De politie werd gebeld maar die vroeg of er bloedsporen op plaats delict aanwezig waren, dat was niet het geval en lieten weten niet te komen. Woensdag kunnen de benadeelden aangifte doen. ‘Eerst hebben we bijna een jaar lang wegens corona niet kunnen werken en nu krijgen we dit”, aldus een van de gedeputeerden, die de overige zzp-ers in Groesbeek waarschuwt dat dieven het op hun gereedschap gemunt hebben. “Zelf heb ik zo’n 6.000 euro schade en ben benieuwd wat de verzekering uitkeert. Maar ik moet wel nieuw gereedschap kopen.”

Uitgelicht

Digitale krant