Kermis in De Horst: het was weer een feest!

Algemeen

DE HORST - De leden van schutterij Sint-Hubertus waren al vroeg op pad maandagochtend om gezamenlijk hun koning Jeu de Ruyter en prinses Ellie af te halen. Met de tamboers voorop richting het schuttersgebouw, waar de hoogheden hen opwachtten. 

Onder het genot van koffie en broodjes een praatje maken en wachten op het sein van de commandant om aan te treden richting kerk van De Horst. Met dank aan de heer Spierings kon de kermisviering in deze kerk ook dit jaar weer plaats hebben. Met slaande trom en vliegend vendel werd de kerk betreden. Na een prachtige dienst van pastoor Aloys van Velthoven, begeleid door kerkkoor Horst-Sion-Bredeweg en later de vendelhulde op het kerkplein, vertrok de stoet naar de kermistent aan de Reestraat.

Koning Jeu betrad de tent over de uitgespreide vendels en de klanken van het Wilhelmus. De kattenkoppen waren tot ver van de tent te horen, wat betekend dat de Koning binnen is.

Met dank aan het kermis vierend publiek en iedereen die dit feest heeft mogelijk gemaakt. De trekking van de kermisloterij heeft de volgende nummers opgeleverd; 6e prijs 0043, 5e prijs 2399, 4e prijs 0089, 3e prijs 2621, 2e prijs 1511, 1e prijs 2353.

Uitgelicht

Digitale krant