Afbeelding
Foto: André Brouwer

Ravage na inbraak in Kringloop Sint-Michael in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – In de nacht van donderdag op vrijdag 9 september rond 01.15 uur hebben inbrekers ingebroken in de Kringloop Sint-Michael aan de Industrieweg in Groesbeek. De inbraak werd vrijdagmorgen om 07.30 uur ontdekt door de eigenaar André Brouwer die bij binnenkomst enkele kaarsen op de grond zag liggen. 

André dacht in eerste instantie dat muizen aan de kaarsen hadden gezeten. Even later zag hij dat alle kastdeuren open stonden en kreeg argwaan. De inbrekers hebben de wc-deur geforceerd om het pand binnen te komen en hebben vervolgens alle kasten en laden overhoop gehaald en een grote ravage aangericht.
De eigenaar kreeg de schrik van zijn leven toen hij boven kwam waar binnen kort het Heilige Beeldenmuseum – in totaal tussen de 2 en 2,5 duizend beelden - geopend zou worden. Daar was een ravage aangericht die niet te beschrijven is. Honderden Heilige Beelden zijn vernield, gewoon op de grond kapot gesmeten. Het huilen stond André nader dan het lachen, het is in en in triest, laat André geëmotioneerd weten.

Op camerabeelden is te zien dat twee inbrekers vermomd met bivakmutsen de Kringloop via de wc binnen gaan. Vermoedelijk hebben de inbrekers naar geld of een eventuele kluis in het pand gezocht want de sieraden hebben ze ongemoeid gelaten evenals een potje met zo’n 45 euro aan wisselgeld.
Boven in het museum hebben ze Heilige beelden kapot gesmeten met een waarde van vele duizenden euro’s, waaronder diverse Hummels beeldjes. De inbrekers zijn op camerabeelden vastgelegd, die de politie voor onderzoek mee heeft genomen. Ook is het pand alarm afgegaan, maar daar heeft niemand op gereageerd.
André gaat een ander alarmsysteem aanschaffen. “Ik ben gelukkig verzekerd”, laat André tenslotte weten. Rond 03.30 uur zijn inbrekers ook op bezoek geweest bij een garage aan De Ren in Groesbeek. Daar hebben ze een raam vernield om het pand binnen te komen en hebben het kantoor en kantine doorzocht. Toen het alarm af ging, zijn ze onverrichter zaken vertrokken.

Uitgelicht

Digitale krant