Groesbeek Airborne Vrienden richt jongerenafdeling op

Algemeen

GROESBEEK – De Groesbeek Airborne Vrienden (GAV) heeft op 1 september een jongerenafdeling opgericht. Die wens lag er al langer maar nu is het dan eindelijk een feit.

De GAV betrekt basisschoolleerlingen bij hun herdenkingen en organiseert jaarlijks een interactieve WO2 Klösdag waar groepen 7/8 van diverse basisscholen aan mee doen. Al jaren merken de GAV na afloop dat diverse kinderen een meer dan gemiddelde interesse hebben voor de lokale WO2 geschiedenis die boven het veelal door iedereen gedeelde enthousiasme uitgaat. Het zijn dan nog kinderen in de leeftijd van 11 en 12 jaar, die eenmaal op voortgezet onderwijs niet snel opnieuw toenadering zoeken bij de GAV.

Met de oprichting van de jongerenafdeling gaat de GAV proberen kinderen eerder en ook langer aan hen te binden. Vier jongeren in de leeftijd van 13- en 15 jaar hebben zich inmiddels al aangemeld. Ze staan onder begeleiding van Teun van Doorn, een 21-jarige student, die samen met zijn neef Joris Ebbers de ‘Grateful Generation Tours’ runt. 

De jongerenafdeling zal vanaf 17 september zichtbaar en dienstbaar aanwezig zijn bij de herdenkingen. Ze gaat ze snel mogelijk met eigen ideeën over herdenkingen en het organiseren van herdenkingen en informatiedagen aan de slag. Daarin worden de jongeren aangemoedigd en krijgen ze alle creatieve vrijheid, aldus Marco Cillessen van de Groesbeek Airborne Vrienden.
Overigens is de belangstellende jeugd op 17 september om 10.30 uur van harte welkom bij het Generaal Gavin Monument aan de Nieuwe Drulseweg ter hoogte van de Generaal Gavinstraat.

Uitgelicht

Digitale krant