Beëindiging sommige taken Algemene Hulpdienst MMM

Algemeen

MOOK - De afgelopen jaren zijn de diverse activiteiten van onze Algemene Hulpdienst Mook|Molenhoek|Middelaar door diverse oorzaken steeds meer op een laag pitje komen te staan.

Een van de redenen hiervoor was dat we het aantal aanvragen voor diensten van onze AHD sterk zagen afnemen. Daarnaast worden wij (en vooral ook onze vrijwilligers) met zijn allen steeds een jaartje ouder en hebben we helaas weinig nieuwe aanwas.

Met pijn in ons hart hebben we dan ook moeten besluiten om een aantal taken van onze AHD af te gaan bouwen en daarna te gaan stoppen. Het betreft hier het vervoer, de klussendienst aan huis, de individuele begeleiding, het koffie schenken et cetera.

De duofiets blijven we natuurlijk wel ondersteunen want dat is een groot succes en daar hebben we de koepel van de Stichting voor nodig om een en ander ook bestuurlijk te kunnen borgen in verband met aansprakelijkheid, financiën, subsidie en beheer.

Ten aanzien van het vervoer het volgende, we beseffen ten zeerste dat hierdoor waarschijnlijk een aantal mensen gedupeerd zullen worden. We hebben echter al kunnen bereiken dat er inmiddels een buurtbus rijdt en dat er voor Middelaar en Plasmolen een aansluiting is gevonden bij de wensbus Gennep.

Natuurlijk betreuren wij het zeer dat een dienstverlening die al vele tientallen jaren bestaat nu beëindigd gaat worden.

Ook de vele vrijwilligers, die ons maar vooral ook aan de bewoners van de gemeente Mook en Middelaar jarenlang hun diensten hebben bewezen, zijn wij uiteraard zeer erkentelijk. “Wij blijven op de achtergrond als bestuur actief en proberen datgene wat nodig is te blijven doen.”

Uitgelicht

Digitale krant