Kleedjesmarkt op Burendag.
Kleedjesmarkt op Burendag.

Burendag: kleedjesmarkt in buurtpark Het Groeske

Algemeen

GROESBEEK - Zaterdag 24 september is de jaarlijkse Burendag van 10.00-14.00 uur. Vrijwilligers en buurtbewoners pakken Buurtpark het Groeske en park Mariëndaal aan. Gezelligheid speelt deze dag een grote rol.

Vanaf 10.00 uur is het terras bij het Amfitheater in Buurtpark het Groeske open met live muziek door Niek Hermens. Een springkussen, een knutselactiviteit voor kinderen en een kleedjesmarkt zorgen voor gezelligheid en activiteit. Speelgoed, boeken, kleding en zelfgemaakte hapjeszijn te koop.  Kom je ook kijken of er iets voor je bij is?

Koffie, thee en fris met cake van de buurtbakker zijn voor een euro te koop. Vrijwilligers uit de Kloostertuin van Mariëndaal verkopen producten uit hun tuin, zoals jams, vruchtensaus, dressing, gedroogde kruiden en bloemzaden.

Natuurlijk wordt er ook gewerkt. Vanaf 10.00 uur kun je meehelpen in de Kloostertuin met het winterklaar maken van de moestuinbakken en de bloementuin. Bij het Mariagrotje worden nieuwe bloemen geplant. “Wil je een handje helpen? Meld je bij de moestuinbakken bij Mariëndaal.”

In Buurtpark het Groeske worden planten op het Vlinder- en bloemeneiland vervangen. “Wil je een uurtje helpen? Meld je bij het Amfitheater.”

Voor alle vrijwilligers en buurtbewoners die deze dag de handen uit de mouwen steken, is er rond 12.30 uur een lunch.

Uitgelicht

Digitale krant