Selectie onderwerpen van lezingen.
Selectie onderwerpen van lezingen. Foto: Thei Wijnen

Culturele Actvitieiten Molenhoek start nieuwe reeks van lezingen

Algemeen

MOLENHOEK - Binnenkort start de stichting CAM (Culturele Activiteiten Molenhoek) haar nieuwe programma van lezingen in Molenhoek. Ook dit jaar is het bestuur erin geslaagd een tiental lezingen te organiseren met een groot scala aan onderwerpen. 

De belangstelling voor de lezingen is er nog steeds en dat geeft ons de inspiratie om steeds op zoek te zijn naar interessante onderwerpen of voorstellingen die wij willen aanbieden. Onlangs is het programmaboekje verschenen en daar in worden de lezingen toegelicht. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd: kunstgeschiedenis, schilderkunst, muziek, innovaties, geschiedenis, natuurbescherming, sociologie en mystiek.

De eerste lezing wordt gegeven door drs. Peter van der Heijden, historicus en conservator van het Gebroeders van Lymborch Huis in Nijmegen. Hij verhaalt over de drie meesters van de middeleeuwse schilderkunst: de drie gebroeders Herman, Paul en Johan die aan de wieg stonden van de Nederlandse schilderkunst. Hun werelberoemde miniaturen dienden als illustraties in vele getijdenboeken.

De eerste lezing is op dinsdag 4 oktober in De Wieken in Molenhoek.

Uitgelicht

Digitale krant