Afbeelding
Foto:

Petje af voor

stratenmakers in Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De bewoners van de Hobbemaweg in Groesbeek nemen hun petje af voor de twee stratenmakers van de gemeente Berg en Dal Paul Kersten en Jan Hopmans.

Het was de bewoners al jaren een doorn in het oog dat het trottoir onbegaanbaar was geworden door de wortels van de berkenbomen die langs de Hobbemaweg staan. Na diverse valpartijen hebben de bewoners klachten ingediend bij de gemeente Groesbeek – nu Berg en Dal – over de slechte conditie van het trottoir. Het vorig jaar is een gespecialiseerd bedrijf met de klus begonnen maar is ermee gestopt omdat het ondoenlijk zwaar was, volgens enkele buurtbewoners.

Nu heeft de gemeente Berg en Dal er twee eigen stratenmakers op gezet die alleen met handgereedschap zoals schoppen en zagen de klus moeten klaren. De bewoners zijn bijzonder content over de twee gemeente ambtenaren (de grappen die over ambtenaren verteld worden zijn hier zeker niet van toepassing). De klus – van 180 meter trottoir en enkele tientallen vrachtwagenswortels – zit er bijna op. De twee stratenmakers zijn overigens in de Hobbemaweg niets te kort gekomen; zij werden door de bewoners verwend met koffie, limonade en zo nu en dan nog wat lekkers erbij. Diverse bewoners zeggen de complimenten ook aan de gemeente te hebben doorgegeven, maar daar weten de mannen niets van. Dat is in ieder geval niet naar hen teruggekoppeld.