Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Millingen maakt naam Oranjeplein meer dan waar

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN AAN DE RIJN – Op het Oranjeplein heeft Millingen de naam van het plein weer meer dan waargemaakt. Het hele plein stond in het teken van Koningsdag met alle tradities die er in Millingen al jaren bij horen.

Voordat de activiteiten pas echt begonnen hadden de kinderen al een rondtocht door het dorp gemaakt met hun versierde vervoersmiddelen dat eindigde op het Oranjeplein. Daar waren de nodige kinderspelen opgesteld. Tegelijkertijd verzorgde fanfare Sint-Cecilia een Koningsconcert met als thema 'Volendam'.

Dit concert werd gade geslagen vanaf de ere tafel door diverse genodigden - oud- en onlangs gedecoreerden, burgemeester Slinkman en wethouder Ten Westeneind. Het Oranjeplein waande zich ook een beetje in Zuiderzee sfeer gezien de aanwezigheid van een palingroker en een strandjutter. Het ' Hart koor 'uit Kekerdom maakte de sfeer helemaal compleet door het zingen van zeemansliederen. De organisatie was ook blij met de gift die zij van de Rabobank hadden gekregen, daarvoor waren de stoelen, statafels en een toiletwagen aangeschaft. Koningsdag 2017 werd in Millingen aan de Rijn afgesloten met een optreden van DJ Jos Vink die de stemming tot top wist te brengen.