Afbeelding
Foto: Organisatie Vrijheidswandeling

Tiende Euregio Vrijheidswandeling

GROESBEEK - De Euregio Vrijheidswandeling wordt georganiseerd door stichting Wandelen in Vrijheid, in samenwerking met het Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek en Euregio Rijn –Waal en Tourist Info Center Kranenburg.

Bij dit jaarlijks terugkerende wandelevenement in September in Groesbeek wil Stichting Wandelen in Vrijheid de nadruk leggen op het wandelen in vrijheid en het beleven van de vrijheid, democratie en mensenrechten. Als ook het blijvend levend houden van de herinnering en het bevorderen van de positieve betrekkingen tussen Nederland en Duitsland.

De monumenten, herdenkingspunten en vooral ook de zo herkenbare en tot nadenken aanleiding gevende begraafplaatsen in Nederland ( Groesbeek) Canadian war Cemetery & Memorial en in Duitsland (Kleef) Donsbrüggerheide zijn daarom belangrijk aanwezig op /of in de nabijheid van de routes. Alle wandelaars hebben gratis entree tot het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Hier start ook de gezinstocht/parachutetocht van ongeveer 6 km met leuke opdrachten voor jong en oud.

Het streven is ook om samenwerking te bewerkstelligen tussen Duitse en Nederlandse wandelliefhebbers daarom is er een start -rustplaats in Duitsland aan de route toegevoegd, waarmee het internationale karakter van de wandeling vorm heeft gekregen. Euregio Rijn –Waal wil de sociale contacten tussen Nederlanders en Duitsers stimuleren en steunt dit grensoverschrijdende wandel initiatief, vandaar de naam Euregio Vrijheidswandeling. Meer info staat op www.wandeleninvrijheid.nl.

"Voor de 10e Euregio Vrijheidswandeling willen we in 2017 graag nog meer contacten en samenwerking met grensbewoners / organisaties /scholen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Stichting Wandelen in Vrijheid: Mariet Wouters Wolken, Zonnebloemstraat 1, Groesbeek; 024 3229966 - 06 15168899; leoenmariet@hotmail.com en/of wandeleninvrijheid@outlook.com."