Afbeelding
Foto: Eigen foto

Schilderen in Inloophuis Groesbeek

GROESBEEK - Sinds 6 september is er de mogelijkheid om te komen schilderen in Inloophuis De Korenbloem Groesbeek, onder leiding van Hadewien Dobbelaer.

De middag wordt gestart met een korte ontspanningsoefening, waarna er aan de hand van een gezamenlijke opdracht wordt geschilderd met acrylverf, op doek of papier. In deze cursus leer je de verschillende beeldelementen (lijn, vorm, kleur, compositie, perspectief) toepassen, waaruit een schilderij wordt opgebouwd. We zullen er telkens één behandelen en uitwerken in een schilderij.

Centraal staat het plezier in het samen schilderen in een ongedwongen sfeer. Ervaring is niet nodig, wel de bereidheid om iets nieuws uit te proberen. Het uitgangspunt is dat een moment van lichtheid, plezier en met aandacht iets doen, een bron van ondersteuning kan zijn.

Hadewien Dobbelaer is beeldend kunstenaar en heeft zelf veel geschilderd. De laatste jaren richt ze zich met name op het ontwerpen en maken van leren tassen. Hiernaast is ze zich aan het verdiepen in oude schildertechnieken, zoals Ei-tempera, vanuit de wens het schilderen weer op te pakken.

Het schilderen is acht keer op de woensdag om de twee weken van 13:30-15:30 uur (6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november en 13 december. De kosten zijn 2,50 euro per keer en een kleine bijdrage voor materiaalkosten.

Het Inloophuis is bedoeld voor mensen die te maken hebben of hebben gehad met de gevolgen van kanker, zelf of in hun directe omgeving. Contact: info@inloophuisgroesbeek.nl.