Afbeelding
Foto:

Spontane waterleidingbreuk in Dasstraat Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK/DE HORST – Woensdag in de namiddag is er weer een spontane waterleidingbreuk ontstaan onder het wegdek in de Dasstraat in Groesbeek.

Zondagmorgen werden de bewoners van het Groesbeekse Kerkdorp De Horst geconfronteerd met het feit dat ze zonder water zaten. Niemand kon zich die morgen douchen. Maandagmorgen waren medewerkers van Vitens bezig om de spontane breuk, die gedeeltelijk onder het wegdek en onder het trottoir zat, te herstellen. Bij deze werkzaamheden trokken zij een gasleiding van 110 mm kapot waardoor er de nodige paniek ontstond. Politie en brandweer kwamen uit voorzorg ter plaatse en hebben de Dasstraat en Fretstraat afgezet. De bewoners hebben vrijwel de gehele dag zonder gas en water gezeten.

Woensdagmiddag was het wederom raak. Het water borrelde de grond uit –nu in het begin van de Dasstraat - waardoor het wegdek bol kwam te staan. Ook nu moesten de bewoners van de Dasstraat en directe omgeving het enkele uren zonder water doen. Raadslid Martijn Schmiermann - van de PvdA – die er in de buurt gewoond heeft - heeft inmiddels vragen aan het college gesteld om zo snel mogelijk maatregelen te nemen en Vitens verzoeken de gehele Dasstraat van nieuwe waterleiding te voorzien. Woensdagmiddag om 18.00 uur was er nog niemand van Vitens aanwezig om de breuk te herstellen.