Afbeelding
Foto:

Abendmusik in Hochelten

REGIO - Het Bach Collegium Rhenanum (BCR) maakt zich op voor het seizoen 2017 – 2018 en begint de maandelijkse cyclus van Bachcantates met een van Bach's mooiste Cantates, BWV 78: "Jesu, der du meine Seele". Het beginkoor daarvan bevat alles, wat Bach tot in zijn vingertoppen beheerst aan contrapunt, meerkorigheid en instrumentatie.

Het BCR begint haar maandelijkse 'Abendmusiken' op zondag 24 september om 17.00 uur in de sfeervolle Sint-Vituskerk in Hochelten met bovengenoemde Cantate. Bovendien zal het prachtige beginkoor van BWV 103 Ihr werdet weinen und heulen worden uitgevoerd met z'n indrukwekkende solopartij voor de piccolofluit! Bach componeerde Cantate 78, voor vier vocale solisten (sopraan, alt, tenor en bas), koor en strijkers met twee hobo's en traverso. In het openingskoor van BWV 103 komen ook twee hobo's d'amore aan het woord.

Vocale solisten zijn Karin Schulte (sopraan), Merel van Schie (alt), Roelof Polinder (tenor) en Janko Fraanje (bas). Solistische instrumentale medewerking wordt verleend door Saskia van Boven en Henriette Sterenborg, hobo en hobo d'amore, Anna Hendriksen traversfluit, Minke Haverkate, Violoncello, Ineke van der Lee, fagot en Wim Wijting, orgel/continuo, samen met de strijkers van het Bach Collegium Rhenanum. Concertmeester is zoals gewoonlijk Veronika Hoffmann-Schneider. Dirigent is Hans Linnartz.

Deze Abendmusik vindt plaats onder auspiciën van de Duits-Nederlandse cultuur-vereniging Liemers-Niederrhein en wordt uitgevoerd door het Bach Collegium Rhenanum.

De toegang is – dankzij het feit, dat wij van diverse kanten (Euregio en enkele goede gevers) financiële steun krijgen – nog altijd vrij, maar wij hebben desondanks uw bijdrage nadrukkelijk nodig! Een bijdrage aan de collecte na afloop is welkom (www.bach-elten.nl).