Inzamelingsactie van Voedselbank

GROESBEEK - Op zaterdag 4 november worden de bezoekers van de Albert Heijn en Plus in Winkelcentrum Malden en de Albert Heijn, de Supercoop en Coop De Bats in Groesbeek gevraagd of zij naast hun eigen boodschappen ook iets willen kopen voor de voedselbank.

Hierbij wordt een flyer uitgedeeld waarop de artikelen staan vermeld die de voedselbank goed kan gebruiken. Men is natuurlijk vrij om iets anders te kiezen, als het maar een (lang) houdbaar product is.

De Voedselbank heeft als doel voedselverspilling tegen te gaan en gezinnen die (tijdelijk) te weinig inkomen hebben om in hun eerste levensbehoeften te voorzien, een voedselpakket in natura te verstrekken. Op dit moment verstrekt onze voedselbank wekelijks rond de zeventig voedselpakketten. Ongeveer 45 van deze pakketten gaan naar gezinnen. Hier zijn ongeveer 85 kinderen bij betrokken.

De Voedselbank is een 100 procent vrijwilligersorganisatie. Wij kopen geen voedsel. En wij verkopen ook niets. De producten in onze pakketten komen voor een groot deel van lokale leveranciers en supermarkten. Bijna altijd zijn dat kort-houdbare producten die nog net niet over de datum zijn. Wij voldoen uiteraard wel aan de richtlijnen van de Voedsel- en Waren Autoriteit. Ook uit onze landelijke kanalen krijgen we vaak kort-houdbare producten. Voor de lang-houdbare producten (denk aan suiker, koffie, thee, rijst, pasta, blikgroenten et cetera) zijn we vooral aangewezen op onze inzamelingsacties.