Afbeelding
Foto:

Concert Kamerkoor Ton sur Ton

Foto: Peter van de Lavoir.

BEEK-UBBERGEN - Op zondag 26 november 15.30 uur brengt Kamerkoor Ton sur Ton een programma rond Maria. Wij zingen werken van met name Franse componisten uit de vroege Renaissance, de late Romantiek en de twintigste eeuw.

Door de eeuwen heen is Maria een zeer geliefd en inspirerend thema in de kunst. In de koormuziek probeerden componisten het beeld van de 'Virgo serena' te vangen in prachtige motetten. Hieruit spreekt een bijzondere fascinatie voor het mysterieuze dat haar wezen omgeeft: een spanningsveld tussen het meest menselijke en het meest goddelijke wezen, veelzijdige thematiek die terugkomt in de voor dit programma gekozen werken. Daarin weerklinkt de mystieke reinheid van Maria.

U hoort werken van onder andere Antoine Busnois, Josquin Desprez, Maurice Duruflé en Francis Poulenc. Harpiste Anouk Platenkamp speelt intermezzi uit dezelfde periodes.

Het concert is in de Sint-Bartholomeuskerk, Kerkberg 3, Beek-Ubbergen Entree: 14 euro aan de deur, 12 euro in de voorverkoop (www.kamerkoortonsurton.nl)