Najaarsconcert Ooijse Toekomst

OOIJ - Op zondag 5 november zullen blaaskapel De Fraps en muziekvereniging Ooijse Toekomst samen een concert geven in dorpshuis De Sprong in Ooij.

Blaaskapel De Fraps onder leiding van dirigent Jaap van Herwaarden, is opgericht in 1968 en bestaat dus volgend jaar 50 jaar. De Fraps brengt op een bovengemiddeld niveau Egeländer en Böhmische muziek ten gehore. De muzikanten treden op in eigen omgeving, maar ook vlak over de grens in Duitsland, en in Oostenrijk. Ze hebben een actieve en enthousiaste fanclub met leden uit binnen- en buitenland.

Hun thuisbasis is Leuth, waar ze op woensdagavond repeteren, maar de muzikanten komen ook uit de wijde omgeving van Leuth. Enthousiaste muzikanten die zich in dit muziekgenre willen bekwamen zijn meer dan welkom.

Muziekvereniging Ooijse Toekomst onder leiding van dirigent Paul Vlieks, is opgericht in 1926. Ooijse Toekomst heeft een gevarieerd repertoire met onder andere populaire nummers van bekende bands, ook uit vroegere tijden, klassieke muziek, Hollandse hits, jazz, en filmmuziek. Ooijse Toekomst zal op 5 november een gevarieerd programma ten gehore brengen. Ooijse Toekomst verwelkomt iedere muzikant die in zijn vrije tijd serieus bezig wil zijn met blaasmuziek met een gevarieerd karakter.

Iedereen is welkom om naar deze twee orkesten met hun eigen karakter te komen luisteren. Aanvang: 14.30 uur; de toegang is gratis.