Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Gemeente gedoogt hangplek in parkeergarage

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het gemeentebestuur heeft besloten tot nader order de hangplek in de nieuwe parkeergarage aan de Spoorlaan in Groesbeek te gedogen.

Het college is van mening dat er in het centrum van Groesbeek ook een hangplek moet zijn voor jongeren en vindt dat de parkeergarage - die al dienst deed als hangplek - momenteel de juiste locatie is. In de parkeergarage die pas in mei geopend is, zijn al de nodige vernielingen aangericht. Zo zijn er diverse stootpalen in de garage gesloopt en in de directe omgeving terug gevonden en zijn de stroomleidingen die de tl-buizen in de parkeergarage met elkaar verbinden losgetrokken. Daarnaast wordt er op diverse plekken in de garage afval achter gelaten. Om overlast elders in het centrum te voorkomen heeft het college besloten de hangplak dagelijks toe te staan tot 21.00 uur, gelijk aan de sluiting van de bovengelegen supermarkten van Aldi en Jan Linders.

De gemeente is geenszins van plan om prullenbakken in de parkeergarage te gaan plaatsen. "Dat werkt averechts", aldus wethouder Thijssen. In januari moet een nieuw contract met de Boa's worden afgesloten. Het is nog de vraag of de Boa's of eventueel een particulier beveiligingsbureau toezicht op de naleving van de hangplek zal moeten gaan houden.