Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Millingen na een jaar

een Vis Ontmoetingsbank rijker

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – Sinds vrijdagmiddag is Millingen aan de Rijn een Vis Ontmoetingsbank rijker langs De Heerbaan nabij de Boerenbond. Kunstenares Lynke van den Eertwegh kwam in 2012 in Millingen wonen en merkte dat het best lastig was om onderdeel van de Millingse gemeenschap te worden. Dat bracht haar op het idee om een kunstproject op te starten.

Zelf had ze een betonnen vis die met Millingenaren opgefleurd kon worden met mozaïek. Half Millingen zorgde voor serviesgoed die in de Vis Ontmoetingsbank verwerkt zou worden. In totaal meldde zich 23 mensen om in een leegstaand gebouwtje bij de voormalige scheepswerf aan de slag konden gaan. Gisteren was het na een jaar dan eindelijk zover. In het gebouwtje – waar een jaar hard gewerkt is - werden de aanwezigen door René Verheijen welkom geheten.

Het moest een mooi en tastbaar resultaat worden gemaakt door vrijwilligers onder leiding van Lynke. In totaal waren er twaalf mensen uit Millingen , Leuth en zelfs uit Syrie en Eritrea die een jaar lang iedere zaterdag en zelfs op enkele dinsdagen aan de slag zijn gegaan. Er is een hoop werk verzet maar nu is het zover, aldus René Verheijen. Namens het gemeentebestuur van Berg en Dal was wethouder Sjaak Thijssen aanwezig. Hier is iets gemaakt met en voor elkaar wat tastbaar is en daar zijn jullie ruimschoots in geslaagd, aldus Thijssen. Het contact met elkaar is in dit project erg belangrijk geweest vooral nu de overheid zich steeds vaker terug trekt zodat de mensen op elkaar aangewezen zijn. Thijssen hoopte tenslotte dat zij een volgend project gaan bedenken. Dat zal de gemeente graag omarmen, aldus Thijssen. Vervolgens ging iedereen naar de plek langs de Heerbaan waar de Vis Ontmoetingsbank onder grote belangstelling werd onthuld met het kapot slaan van twee flessen champagne alsof er een schip ten water werd gelaten.