Eerste overwinning

voor Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Afgelopen zondagmiddag stond de thuiswedstrijd voor de dames van Groesbeeks Glorie tegen de The Flyers uit Wijchen op het programma.

Groesbeek Glorie begon niet scherp aan de eerste helft. Kansen werden niet benut en verdedigend waren de dames iedere keer een stapje te laat. Van tevoren waren er duidelijke afspraken gemaakt over de verdediging. Aangezien dat het bekend was dat The Flyers beschikte over twee goede schutters. Ondanks dat wist Groesbeek hier geen raad mee. The Flyers begonnen sterk aan de wedstrijd met een aantal afstandsschoten en kwamen al snel op voorsprong. Groesbeek herpakte zich in de laatste paar minuten van de eerste helft. Wat resulteerde in een ruststand van 6-9 in het voordeel van The Flyers. In de tweede helft begonnen de dames uit Groesbeek sterker. Er wordt meer als team gespeeld. Groesbeek wist de twee schutters goed te verdedigen waardoor zij niet meer tot score kwamen. In de aanval benutte Groesbeek steeds beter de kansen. Met nog een kwartier op de klok kwamen de dames uit Groesbeek voor het eerst voor met 13-12. The Flyers wist niet meer tot score te komen. De Groesbeekse dames bewaarde de rust en konden zo een kleine voorsprong creƫren. Dit resulteerde in een eerste overwinning voor Groesbeeks Glorie van 18-14. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 11 november om 20.00 uur in Groesbeek.