Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Boerenbond even indoordierentuin

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Dankzij kleindierenvereniging Edelras is de Boerenbond – Pets Place aan de Kloosterstraat het afgelopen weekend veranderd in een ware indoordierentuin. Vrijdagmiddag om 14.00 uur werd de tweejaarlijkse Internationale tentoonstelling (door de deelname van vier Duitse fokkers) voor de eerste maal in hun bestaan geopend in de plaatselijke Boerenbond.

Bij Boerenbond – Pets Place Groesbeek worden ook kleindieren verkocht zoals vissen, cavia's, konijnen, hamsters, gerbils en diverse soorten vogels. Daar zijn nu het komend weekend honderd kleindieren van Edelras bijgekomen. In de tuinkas is een ware tentoonstelling ruimte opgebouwd, bij binnenkomst in de Boerenbond was al duidelijk het hanengekraai van achter in de winkel te horen. Zaterdagmorgen om 08.30 uur begonnen de keurmeesters Van Uden en Voets aan de zware klus om de mooiste exemplaren sierduiven en kippen eruit te halen. Om 14.00 uur verrichtte de voorzitter van Edelras Erik Weijers de prijsuitreiking. Er werd door de keurmeesters liefst twaalf maal het predikaat Fraai verleend. Tony Nillesen met een Andalusier, Florian Verriet met een zijdehoenkriel, Heinz Peter Perbix met een Dominikaner kriel en Sjef Reichelt met een Stellerkropper waren de terechte winnaars.

Edelras kan terugkijken op een zeer geslaagde en drukbezochte tentoonstelling, die voor de eerste maal en met succes op een nieuwe locatie werd gehouden.