Herfstwandeling in Berg en Dal

BERG EN DAL - Zondag 5 november houdt Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) een publieksexcursie in natuurgebied Westermeerwijk. De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats achter hotel-restaurant Erica, naast Klappeijenpad 2 in Berg en Dal. Om ongeveer 16.00 uur zullen ze daar ook weer terug komen. Deelname is gratis.

"We gaan genieten van de herfstkleuren in de Westermeerwijk, een bosperceel dat deel uitmaakt van de stuwwal die van Nijmegen naar Kleve loopt. In de 19e eeuw een gebied met mooie hoeven en buitenplaatsen die deels verdwenen zijn, maar wel hun sporen hebben nagelaten. Net als de Romeinen die hier waarschijnlijk – hier zijn de meningen sterk over verdeeld - een bovengronds aquaduct hadden liggen."

Naast markante punten in het gebied als de ‘leemkuil’, bijzondere maar ook gewone bomen, diersporen en planten gaan we op zoek naar paddenstoelen, klein en groot.

Denk aan stevige schoenen, het terrein is hier en daar steil en lastig begaanbaar. Voor meer informatie: Paul Leenders, 024 3972405.