Mike Fentross
Mike Fentross Foto: rechtenvrij

La Sfera Armoniosa:

muziek voor een adellijk huwelijk

BEEK - Zaterdag 18 november treedt het barokensemble La Sfera Armoniosa onder leiding van Mike Fentross op in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek.


De Italiaanse liederenbundel La Sfera Armoniosa van Paolo Quagliati werd in 1623 gepubliceerd ter gelegenheid van een adellijk huwelijk. De liederen zijn gecomponeerd rond het jaar 1600, een muzikaal zeer turbulente en dus interessante periode. Het prikkelen der zinnen en het roeren van de ziel waren in die tijd de hoogste doelen van componist en uitvoerder. Stuk voor stuk beantwoorden de composities aan deze idealen. De diversiteit aan kleuren en sferen in de liederen draagt bij aan een oorstrelende muzikale beleving. De bezetting varieert van één tot twee zangstemmen met viool en basso continuo in verschillende combinaties: harp, blokfluit, lirone, chitarrone, viola da gamba en barokgitaar. La Sfera Armoniosa bestaat uit Keren Motseri & Beatriz Lafont – sopraan, Lidewij van der Voort – viool, Emma Huysser – harp & blokfluit, Paulina van Laarhoven – viola da gamba & lirone, Pieter van Dijk – orgel en Mike Fentross, chitarrone en barokgitaar.

Op het programma staan composities van de Italiaanse componist Paolo Quagliati (1555 - 1628). Aanvang 20:15 uur, toegang 23 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Postkoets in Beek (alleen contante betaling), Boekhandel Roelants in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl. Voor studenten en CJP tot en met 27 jaar is de toegangsprijs tien euro. Reductiekaarten zijn, op vertoon van legitimatie, alleen verkrijgbaar bij de kassa in de kerk.