Presentatie Millings Jaarboek 20

MILLINGEN - Het Millings Jaarboek schenkt ook dit jaar weer aandacht aan de verre en recente geschiedenis van Millingen en het leven van Millingenaren. Voor de liefhebbers van het verre verleden gaat Wil Oteman op zoek naar een Millingse Schans ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog en de rol die Maarten Schenk van Nydeggen maar ook de stad Nijmegen daar bij speelt.

Veel minder ver weg zijn de herinneringen van Martien Spann over zijn geboortegrond, de Bloedakker. Herkenbare herinneringen, zeker voor de wat ouderen onder ons. Alphons Klomberg vertelt over het leven van zijn oom, Pater Henk Klomberg, terwijl Bas van der Hoeven Millings trots, de Henri Dunant voor het voetlicht brengt. Meer dan 192 pagina’s vol met verhalen en foto’s over Gert Hagelslag, Brans Lem, de firma Haukes en een kattebelletje van Leo Hanssen. En nog veel meer.

De presentatie van deel 20 van het Millings Jaarboek vindt plaats op 18 november bij koffie- en eethuis De Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn. Inloop is vanaf 14.30 uur. Om 15.00 uur start het officiële deel dat ongeveer een uur duurt. Het Jaarboek kost 17,50 euro en is na de presentatie ook te koop bij de Primera en Multimate in Millingen aan de Rijn.

Ook dit jaar is er na afloop een driegangen buffet. U kunt zich nog steeds opgeven bij tonvanraaij@hotmail.nl of info@millingsjaarboek.nl. De kosten bedragen 17,50 euro en moeten ter plekke worden afgerekend met De Gelderse Poort.