Afbeelding
Foto:

Peter van Uhm boeit ondernemers

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – De ondernemers van Ubbergen – Mook – Heumen en Groesbeek hebben donderdagavond hun jaarlijkse bijeenkomst gehad in zaal De Linde aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. De avond stond in het teken van de energie stofwisselingziekte.

Als eerste sprak Frank Alsemgeest de 150 aanwezigen toe. Hij had zijn driejarige zoon Robbe aan deze ziekte verloren, waarna de stichting Road4Energie was opgericht om zo geld bij elkaar te krijgen voor onderzoek naar deze ziekte. Professor Jan Schmeitink gaf uitleg over zijn onderzoek naar een medicijn voor deze vreselijke ziekte. Daarvoor is geld nodig, zo liet hij weten.

Vervolgens kwam oud-commandant van de Nederlandse Strijdkrachten Peter van de Uhm aan het woord. Zijn speech ging over het maken van keuzes, veranderingen en verantwoordelijkheid. Op het eind van zijn betoog ging het ook over de gevaren van de diverse missies. Van Uhm was één dag commandant der Nederlandse strijdkrachten, toen hij zijn zoon bij een missie verloor. Naar aanleiding van een vraag vanuit het publiek wat hij van Trump vond, liet van Uhm weten zich grote zorgen te maken. De kwestie Noord-Korea moet op een diplomatieke manier opgelost worden en niet met dreigementen of wapens was Van Uhm van mening. Hij kreeg vanuit de zaal en daverend applaus. Zijn boek 'Ik koos het wapen', dat door Peter gesigneerd werd, vond grote aftrek. Ook deze opbrengst was voor de stichting Road4Energie, die even tevoren al een cheque van de ondernemers in ontvangst hadden mogen nemen van 3.500 euro.