Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Leerlingen Carolusschool genieten van ontbijt met burgemeester

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Ook dit jaar heeft de gemeente Berg en Dal aandacht besteed aan het traditionele schoolontbijt dat plaatsvond in de raadszaal van het gemeentehuis.

Waar normaliter de raadsleden vergaderen stonden nu de raadstafels gedekt met vers brood, broodjes, krentenbollen, zoet beleg en uiteraard een hard gekookt eitje. Ook komkommer, kaas, fruit en bekers yoghurt ontbraken evenmin. Voor dit luxe ontbijt had burgemeester Slinkman dit jaar de onderbouw van de Carolusschool uitgenodigd die met liefst 31 jongelui aanviel.

Voor het ontbijt liet burgemeester Slinkman weten het heel belangrijk te vinden dat de kinderen 's ochtends beginnen met een goed ontbijt. "Dan kun je je beter concentreren op school en beter opletten wat de juf allemaal uitlegt", hield Slinkman de schooljeugd voor.

Berg en Dal was niet de enige gemeente waar een schoolontbijt in het gemeentehuis plaats vond. In 2769 endere gemeenten was dat ook het geval. De kinderen dankte de burgemeester voor het ontbijt en gingen tevreden en voldaan weer naar school terug.