Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Jubileum Millingse weekmarkt wordt groots gevierd

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN AAN DE RIJN – De weekmarkt in Millingen aan de Rijn staat de komende weken volop in de belangstelling. Op de eerste plaats gaat de markt na 40 jaar gestaan te hebben op het Oranjeplein verkassen – voor een jaar als proef – naar het Kastanjeplein midden in het centrum van Millingen aan de Rijn.

Met deze verhuizing hoopt men dat meer marktkooplieden naar Millingen komen en dat het aantal marktbezoekers om die reden ook weer aan zal trekken. Zeven jaar geleden telde de weekmarkt In Millingen aan de Rijn nog 15 marktkooplieden waarvan er momenteel nog maar 6 van over zijn gebleven. Met deze verhuizing hoopt men meer leven in de brouwerij van de Millingse weekmarkt te krijgen.

De verhuizing wordt woensdag 15 november gevierd met een Rad van Fortuin waarbij men kans maakt op leuke prijzen en daarnaast is er koffie/thee met iets lekkers op het ingerichte terras. Op woensdag 22 november wordt het 40-jarig bestaan gevierd. Om 09.30 uur zal burgemeester Slinkman stilstaan bij dit jubileum en zal de marktkooplieden in het zonnetje zetten. Ook dan is er gratis koffie/thee met wat lekkers op het terras. Een week later woensdag 29 november zal Zwarte Piet een bezoek aan de markt brengen. Hij heeft cadeaus bij zich voor jong en oud. Al met al de moeite waard om de komende drie weken de Millingse weekmarkt te bezoeken.