Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Wethouder Thijssen: 'Ik verklaar jullie niet zalig, maar heb wel grote waardering'

De Kèls verrast 150 mantelzorgers

GROESBEEK – De Groesbeekse zanggroep De Kèls die het afgelopen weekend het 10-jarig bestaan heeft gevierd in een bomvolle Mallemolen moest dinsdagavond weer optreden en nu voor de mantelzorgers in Berg en Dal.

De mantelzorgavond is een jaarlijks terugkerend gebeuren voor hen die de zorg aan een ander besteden. Zo'n 150 mantelzorgers uit heel de gemeente Berg en Dal waren naar De Mallemolen gekomen om te genieten van een welverdiende avond. Zij werden welkom geheten door de voorzitter van de Mantelzorg Frans Jongeneel, die blij was dat zovelen waren gekomen. Overigens liet hij weten dat dit voorlopig de laatste maal in De Mallemolen gehouden wordt: "Want wij hebben besloten alle kerkdorpen langs te gaan."

Ook deed hij een beroep op vrijwilligers hen te komen steunen. Hij gaf het woord aan wethouder Sjaak Thijssen die ook blij was met zo'n grote opkomst. Zaterdag is het feest van Sint-Maarten (de Romeinse Officier die zijn mantel afstond aan een zieke) en is eigenlijk de eerste mantelzorger die wij kennen. Hij is later zalig verklaard. "Nu ga ik jullie niet zalig verklaren maar ik moet namens de gemeente Berg en Dal grote waardering uitbrengen voor het vele goede werk wat jullie doen. Wij proberen in alle 11 kernen een steunpunt of ontmoetingsplaats voor mantelzorgers te realiseren", aldus Thijssen.

De voorzitter nam nog eenmaal de microfoon en vroeg om een daverend applaus voor Thijssen omdat hij niet meer als wethouder terugkomt na de komende verkiezingen. Hij heeft veel voor de mantelzorgers betekend en dankte hem voor zijn inzet. De presentatie van de avond was in handen van de oud-Groesbeker en in Millingen aan de Rijn woonachtige Guus Hakvoort. Hij begon zijn presentatie met een kleine buut waarna De Kèls voor het eerste van de drie optredens op het podium verscheen. Naast de drankjes werden er ook nog warme hapjes geserveerd.