Afbeelding
Foto:

Appartementen en penthouses aan Marktterrein

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Wethouder Thijssen heeft onlangs medegedeeld dat er op de huidige locatie van Scapino en Hema aan het Marktterrein een grotere of twee of drie kleinere winkels zullen verschijnen. Maar er is ook nog de mogelijkheid dat er een horecabedrijf in gevestigd gaat worden.

Daarboven komen 23 appartementen waarvan 2 penthouses. Het ligt in de bedoeling dat de bouw gelijkenis zal vertonen met Marktzicht van Bellevue, te weten drie bouwlagen met kap. Het gemeentebestuur heeft besloten de winkelruimten te beperken, omdat er momenteel meer behoefte is aan woningen en appartementen.

De 21 appartementen komen in het middeldure huursegment: circa 850 euro per maand, terwijl de twee penthouses te koop zullen worden aangeboden. De prijs hiervan is momenteel nog niet bekend. Daarnaast zal er een inpandige parkeergarage worden gerealiseerd. Zoals bekend verhuist de Hema eind van dit jaar of begin volgend jaar naar Bellevue waar ze een pand betrekt tussen Etos en AH. Waar Scapino naar toe gaat is niet bekend. Volgens Thijssen wil de keten graag in Groesbeek blijven. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in december een definitief besluit neemt over het gewijzigde plan.